28 toukokuuta 2017

Retkipäiviä 21: Viinijärven tarpojat Ruunaalla 24.-26.5.2017

Reissun ensimmäinen haaste alkoi Viinijärven kirkon parkkipaikalla ahtamalla kaksi henkilöautoa täpötäyteen seitsemän tarpojan ja kahden aikuisen retki- ja kalastuskamppeita. Ruunaan Siikakoskelle saavuttiin alkuillasta kauniissa säässä. Lumi oli lämpimän alkuviikon aikana sulanut reippaasti ja vain siellä täällä nähtiin enää pieniä lumikasoja. Puolet ryhmästä majoittautui Siikakosken laavulle ja puolet joen toiselle puolelle mäen päälle Horkka-laavulle. Joki ylitettiin komeaa riippusiltaa pitkin.


Kohiseva koski antoi ensimmäisen saaliinsa jo samana iltana. Kalastuspuuhat jatkuivat seuraavana päivänä. Kärsivällisyys palkittiin useimpien kohdalla, mutta toki vähemmän olisi voinut karata. Helatorstai toi alueelle muita retkeilijöitä, etenkin kalastajia telttoineen. Maasto Siikakoskelta yläjuoksulle päin oli helppokulkuista ja kaunista.



Perjantaiaamusta  osa ryhmästä palasi jo kotiin ja osan kanssa jatkettiin kalastusta vielä Ruunaan retkeilykeskuksella Neitikoskella.

Yöt olivat vielä aika kylmiä eikä ainakaan hiki tullut nukkuessa. Joku kertoi nukkuneensa määrällisesti enemmän kuin yleensä kotona. Joku taas ei saanut nukuttua juuri lainkaan.  Kosken pauhu ei haitannut päivällä, mutta yöllä se tuntui liiankin kovalta. Laavujen taso oli hyvä ja ainakin näin keväällä vessat olivat siistejä, puuta oli liiterissä ja Siikakosken laavulla jopa savustuspönttö. Sää suosi meitä koko retken aikana, vaikka täysin sateelta ei vältytty. Retki oli opettavainen retkeilyvarustusten suhteen. Ei myöskään täysin vältytty kotiin unohtuneilta tavaroilta. Kaiken kaikkiaan meillä oli todella mukava retki!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.