25 syyskuuta 2017

Retkipäiviä 32,5: Juhlahumua Piiripäivässä



Joukko Liperin Kokkoveikkoja edusti lippukuntaamme Järvi-Suomen Partiolaisten Piiripäivissä 23.-24.9.. Aurinkoinen viikonloppu oli täynnä monenlaista mukavaa toimintaa ja askelia kertyi ympäri kaupunkia runsaasti.

         


Lauantaina osallistuimme sudenpentu-seikkailijaohjelmaan, jossa tavoitteena oli tehdä tehtävä jokaiselle piirin kymmenestä ikävuodesta. Osa tehtävistä oli pakollisia ja osasta saimme valita kiinnostavimmat. Mukana päivän temmellyksissä piti kuljettaa ryhmän yhteistä ilmapalloa. Ja sehän pysyi ehjänä koko matkan!

            


Laskimme muun muassa, kuinka monta porrasta on noustessa Viisauden portaita ylös. Tämä mäki tuli viikonlopun aikana muuten aikas monesti noustua. Evästauon pitämisestä saimme myös tarran sekä metrilakuun tehdyistä merimiessolmuista. Oman ylimääräisen tehtävän teimme etsimällä yhden geokätkön - tietenkin hyvin huomaamattomasti.

                 




Jokainen sudenpentu ja seikkailija sai ryhmässämme päättää yhden tehtävän. Pojat halusivat linnunpönttöä rakentamaan ja tytöt luontomuseoon. Rakennuspuuhien lomassa pienimmät sudenpennut tekivät tehtävän, jossa tuli piirtää näkyvälle paikalle lippukunnan tunnus. Tällä kertaa Kokkolintu liiteli sateenkaaren väreissä kohti isompien rakentamaa linnunpönttöä.




                    

Ryhmästä tuli ottaa valokuva mahdollisimman korkealla paikalla. Luontomuseovierailun yhteydessä keksimme siis suunnata näköalatorniin!

                   

Etsimme myös patsaita ja kävimme huutamassa Liperin Kokkoveikkojen huudon Kaupungintalon portailla.








Eikä ollut mikään pikku reissu! Ilkalla askelia tuli päivän aikana 23 663 eli 13,29 kilometrin verran. Eikä Ilkka edes loikkinut ojia edes takaisin niin kuin kohdeyleisö (no okei, kyllä sekin vähän loikki...). Ei mikään ihme siis, että välillä vähän väsytti!








Mutta valmista tuli! Itse asiassa ryhmämme teki tehtävän vielä piirin seuraavallekin vuodelle - 11 tähden suoritus!

Illalla yhteinen iltajuhla kokosi koko Piiripäiväväen yhteen Hipposareenalle laulamaan, kisailemaan ja katsomaan huikeita voimistelu ja aktobatiaohjelmia.

Tämän jälkeen koulumajotuksessa ei tarvinut kovinkaan kauaa nukkumattia odotella.






 

Sunnuntai oli säältään yhtä aurinkoinen ja vielä lämpimämpi kuin lauantai. Aamupäivän kiersimme Aateohjelmassa, jossa rastitehtävät liittyivät partioihanteisiin. Leikimme mm. juorua ja testasimme Lännen nopein leikissä olemmeko aina valmiita, niin kuin partiolaisen tulee.

       

Lounaan kruunasi tietenkin täytekakku! Herkuttelun jälkeen oli aika valmistautua paraatiin.

          




Marssimme paraatissa yhdessä Sorsa alueen muiden lippukuntien kanssa. Minkä määrässä hävisimme, sen äänessä voitimme! Lippukuntahuutomme kajahti mallikkaasti innokkaiden marssijoiden voimasta.


Ja hyvä olikin harjoitella, sillä enää ei olekaan pitkä aika kun saamme marssia lisää oman lippukuntamme voimin, sillä Liperin Kokkoveikkojen 60-vuotisjuhla lähestyy!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.