10 huhtikuuta 2017

Retkipäiviä 10,5: Scouttale -lippukunta leireilemässä

Scouttale eli Kokkoveikkojen talvileiri 7.-9.4.2017 ja leiripaikkana Röskön leirikeskus Kiteellä. Nimensä mukaisesti leirillä luotiin tarinoita ja muistoja sekä tavattiin tuttuja ja tuntemattomia hahmoja. 

Olipa kerran mammutti. Mammutti oli menossa mammuttimyyjäisiin. Matkan varrella mammutti kuitenkin kaatui. Sen sarvi oli jäänyt jumiin pieneen rakoon. Mammutti väänsi ja väänsi ja pääsi vihdoin pois. Sen sarvi oli kuitenkin suurentanut rakoa entisestään. Ja niin halkeama syntyi
 

Vai syntyikö se sittenkin Jumalattarien taistelussa? 

Marsilaismetsästäjä, ikä 300 vuotta. Intohimona metsästää marsilaisia. Pöhkö 9 v. Pöhköilee koko ajan. Vihreä marsilainen, joka juoksee karkuun metsästäjää. 


Elli Ei 12v. Tulee Etelästä ja edustaa Eläintarhaa. Erikoistaitoja lentopallo ja muut palolaitoksen, ammattina autokorjaamo. Osaa ranskaa. Perheeseen kuuluu isä ja lapset. 
Rouva Hienohelma 130v, Joensuun Pohjolasta. Lähinnä marakatti, kirkuminen erikoistaitoja, vaikka puhuukin siansaksaa. Ammattina muiden kohentaminen, perheeseen kuuluu palvelija eli pikku Musti-koira. 
Toimisto Tarja 62v. Työskentelee Kiteen Toimisto Tarjassa, erikoistaitona paperin kiikuttaminen huoneesta toiseen. Puhuu Suomea ja lajittelee papereita erittäin taitavasti. Perheeseen kuuluu rotat ja kuollut mies. 


Yliritari tuli kauppaan ja osti limpparia. Hän kohtasi Äijä Ylikoristeen. Yliritari laittoi hatun jalkaan. Äijä Ylikoriste laittoi hanskat käteen. Yliritari soitti kaverilleen ja sanoi : "kana sanoo kot kot kot". Äijä Ylikoriste sanoo: "jopas jotakin". 


Tarpojat ja osa johtajista menivät Rösköön jo perjantaina, sudenpennut, seikkailijat ja johtajia saapui lauantaina. Heti leirin alussa saimme antaa huivit kahdelle uudelle sudenpennulle, lupauksenanto ensimmäisellä partioleirillä. Oli meillä viikonlopun aikana ohjelmassa perinteisiä leiripuuhiakin kuten lipunnostoa, iltaohjelmaa, tiskivuoroja, leikkejä ja ruokalauluja, nuotioita, tikkupullaa, puukon käyttöä, ulkoilua, pilkkimistä jne. 

 
 

  

Palmusunnuntai alkoi leppoisasti, kunnes leirikeskukseen ilmestyi pääsiäispupu, jolle vanhuus oli tehnyt tepposensa ja muisti pätki. Pupun pääsiäisherkut olivat kateissa! 
 
Pupu jutteli sekavia ja vihjaili vain saaresta, halkopinosta ja kalliosta... Välillä koko pupukin oli hukassa.  Partiolaiset töihin ja herkkukätkön etsintään. 

Vihjeet onneksi auttoivat ja suuren herkkukätkön koordinaatit löytyivät lopulta. Pääsiöispupun päivä pelastui ja herkkusaalis jaettiin jälkiruuaksi. 


 
Kiitos mukavasta leiristä kaikille 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.