26 helmikuuta 2017

Retkipäiviä 6: Kolin jääputouksella 26.2.2017


Koli, jääputoukset, lumikengät ja kaksi partiolaista - siinä ainekset mukavaan ulkoilupäivään. Vuokrasimme aluksi sauvat ja sitten lähdimme matkaan. Alkumatkalla emme tarvinneet lumikenkiä, sillä polku oli monien kävijöiden jäljiltä tamppautunut kovaksi. Lumiset maisemat olivat mahtavat! Paha-Kolilla oli jo pakko laittaa lumikengät jalkaan. Luontokeskukselta olimme saaneet tarkemmat reittiohjeet paikan päälle. Kuljimme aluksi Pikku-Kolin reittiä ja sieltä selkeä polku johdatti upeille jääputouksille.

Monien muiden tapaan mekin konttasimme jääluolaan varoen liukastumista. Rinne jääputousten juurella oli aika jyrkkä, sauvat upposivat koloihin. Kun maisemat olivat niin hienot, niin nautimme paikan päällä iltapäiväkahvit. Päätimme jatkaa matkaa suoraan eteenpäin luontokeskukselle ja pian olimme jälleen Pikku-Kolin polulla. Retken haasteellisin nousu olivat lumiset ja todellakin jyrkät portaat. Lumikengät piti heittää pois eka porraspätkän jälkeen ja loppuosa olikin sitten vähemmän tyylikästä selviytymistaistelua. Ilman kaidetta olisimme joutuneet tekemään kiertolenkin.




Palautettuamme sauvat päätimme vielä lopuksi kipaista ihailemaan auringonlaskua Akka-Kolille. Ensin ei ollut mitään auringonlaskua ja lähdettiin jo Ukko-Kolille päin, kun yhtäkkiä pilvet alkoivat väistyä taivaanrannaltä ja hetken aikaa saimme ihailla todella kaunista auringonlaskua. Retkemme päättyi Ukko-Kolin hämärtyviin maisemiin.
 Suosittelemme kaikkia partiolaisia tutustumaan Kolin kansallispuiston jääputouksiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.